Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
facebook.com/cineblogbg || twitter.com/cineblogbg || cineblogbg.tumblr.com
Автор: cine Категория: Забавление
Прочетен: 1786252 Постинги: 241 Коментари: 449
Постинги в блога от Април, 2009 г.
image

Нероденият (The.Unborn.DVDRip.XviD-W.A.L.avi). Скучни страшнотии спохождат манекенка докато се разхожда пред камерата по бельо и сменя цветни лещи. САЩ 2009. 87 мин.

Филмът явно "таргетира" мъжката аудитория. Ето на, аз го изгледах целия... :)
По едно време даже се уплаших дали лампата ще светне, ако се опитам да я запаля (често сънувам подобен кошмар).

Тъй като попадам много точно в целевата група, ще му дам 4/10. Но ти не се подвеждай, особено акто това на плаката не ти действа привлекателно... :)

Категория: Изкуство
Прочетен: 2283 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 26.04.2009 15:11
image

Конспирацията Ешелон (Echelon.Conspiracy.LIMITED.R5.XviD-COALiTiON.avi). Нискобюджетна версия на Eagle Eye. САЩ 2009. 105 мин.

Филм менте, който се появява с малко закъснение след оригинала. Гонки из панелки в София (която влиза едновременно в ролята на Прага, Москва и... Вашингтон - пред Софийския университет се вее голямо американско знаме, а федералното министерство на отбраната се подвизава в Народната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий"), няколко потрошени волги и жигули,  двама-трима замесени агенти на ФБР, единият от които много голям и много черен . Е, ако това не те е запалило да гледаш филма, друго едва ли ще се намери...

Заглавието е подменено в движение от първоначалното "The Gift", както очевидно и части от историята... Накрая всичко се оказва дело на руснаците, което придава различен привкус на завършека и най-вероятно спестява някой друг долар от дела за кражба на авторски права.

***

По една случайност този коментар ще бъде  мястото, където сменям досегашната рейтингова скала от пет минуса (-----) до пет плюса (+++++) с добилото популярност десетобално оценяване от 1/10 до 10/10.
След като сравнимостта с оценките на колегите от разрастващата се блогова гилдия е осигурена, "Конспирацията Ешелон" получава тук  гордото 3/10.

 
Категория: Изкуство
Прочетен: 6728 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 23.04.2009 23:15
22.04.2009 21:48 - The Eye (Окото)
image

Окото (The.Eye.DVDRip.XviD.AC3.iNT-DEViSE.avi). Кой реши да направи римейк точно на този хонконгско-сингапурски филм и да сложи в него Джесика Алба?! САЩ 2008. 98 мин.

Дори за закоравелите привърженици на Джесика Алба (към които напоследък изглежда се причислявам и аз), Окото не ще донесе повече филмова емоция от гледането на новините по бТВ, например.

Представям си обаче емоцията на хората, които са и платили, за да видят този шедьовър на оригиналната творческа мисъл на кино. Може ли през 2008-ма присаждането на чужди роговици => виждането на духове да стане повод за заснемането на лента с неясно блуждаеща история и почти без специални ефекти?

Един плюс (+) от пет. Поне я виждаме със сини лещи и тъмна коса. Тц, много по-добре си е в Awake.  

Категория: Изкуство
Прочетен: 1955 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 22.04.2009 21:54
image

Четецът (The.Reader.DVDRip.XviD-DASH.avi). Сбъдната тийнеждърска мечта с неочаквана развръзка и банален край. САЩ / Германия 2008. 124 мин.

Филмът излъчва силна скованост (дали защото е сниман по  немска книга или защото в него участва Ралф Файнс...). Преди да чуем надигащото се възмущение у напъващите се  да бъдат интелектуално задълбочени гледачи, ще спомена, че в този случай дефектът постига търсения ефект и може да бъде прибавен към предимствата на лентата. Които съвсем не са много...

Добре се е получило преливането между английската реч (със старание за немски акцент) на главните действащи лица и немските фонови реплики. Кейт Уинслет е особено непривлекателна (в лице) след изкуственото състаряване, но младежът се старае да не забележи това и поне в началото е почти убедителен. После идва ред на Холокоста и историята влиза в шаблонни релси, а качеството на актьорската игра върви надолу чак до края.

Два плюса (++) от пет.



   
Категория: Изкуство
Прочетен: 1812 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 22.04.2009 21:11

image

Хвани ме, ако можеш (Catch.Me.If.You.Can.2002.HDRip.XviD-TLF-CD1.avi). Американски вариант на "Опасен чар". От Спилбърг, ДиКаприо и Ханкс с много любов..., а, и музика от Джон Уилямс. САЩ 2002. 141 мин.

Още се опитвам да си обясня как нещо подобно е могло напълно да се изплъзне от вниманието ми толкова години. Пък и откога Спилбърг може да прави такива филми? 

ДиКаприо е свеж като репичка (на каквато си прилича в лице), Том Ханкс пак е олицетворение на тиха земност и (струяща от екранното му присъствие) човешка топлина - едновременно неотклонен преследвач и закрилник по бащински. Историята... историята е като сборник казуси по социална интелигентност, подбрани и представени от най-добрите в научната област. 

Четири плюса (++++) от пет. Кой каза, че животът трябва да е трудна игра...

 

Категория: Изкуство
Прочетен: 1941 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 12.07.2009 22:00

image

Изгори след прочитане (Burn.After.Reading.REPACK.DVDRip.XviD-ViTE.avi). Няколко големи имена в Холивуд пресъздават американски граждани със средна за страната интелигентност. САЩ / Великобритания / Франция 2008. 96 мин.

Ако има нещо забавно в този филм, то е да видиш Брад Пит и Клуни да се лигавят (за Джон Малкович не съм сигурен - май играе себе си). Със същия успех можеха да пуснат някое филмче с изрезки от "Making of...." по YouTube. Щеше да спести време на зрителя...

Един плюс (+) от пет. За момента, в който Брад пак е Mr. Black, и за последния му във филма... :)

P.S. PC or Mac?

 

Категория: Изкуство
Прочетен: 2071 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 07.04.2009 11:14
06.04.2009 23:24 - Deception (Заблуда)

image

Заблуда (Deception.DVDRip.XviD.AC3.iNT-DEViSE.avi). Усещането е за набързо прочетен евтин криминален роман. САЩ 2008. 107 мин.

И въпреки това симпатичен. Има щипка гришъмско настроение някъде към средата. А надеждите са все още големи. Хю Джакман и Юън МакГрегър трябва да правят повече филми заедно...  (ето едно предложение: Wolverine vs. Obi-Wan: Requiem :) ).

След това сценарият ни плъзва надолу по пързалката на разочарованието докато не паднем по дупе върху влажния пясък на един от най-безсмислените и скучни завършеци някога.

Три плюса (+++) от пет. Някой би предположил известна идентификация на пишещия тези редове с един от главните герои... може би, може би.

 

 

Категория: Изкуство
Прочетен: 2043 Коментари: 0 Гласове: 0


image


Беднякът милионер (Slumdog.Millionaire.DVDRip.XviD.AC3-DEViSE.avi). Позападнен Боливуд. Великобритания 2009. 130 мин.

Филм, който не блести с нищо особено - нито с типичната за истинския Боливуд емоционалност и музика,  нито с вълнуваща и оригинална история, нито с кадри от Индия, които виждаме за пръв път. Продължение на поредицата будещи недоумение Оскари през последните (поне) две години. 

Дълъг, клиширан на много места разказ за любов между две малки деца(?!), която някак си не загасва с годините, а даже се засилва, докато накрая едното не спечелва  големи пари в "Стани богат", с което прави любовта и възможна...

Два плюса (++) от пет.  За онази сцена... омазаната. :)


По-аргументирана отрицателна оценка от tataf.

Категория: Изкуство
Прочетен: 2695 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 05.04.2009 23:45

image

Теория на хаоса (Chaos.Theory[2007]DvDrip.AC3-aXXo.avi). Няма никаква математика в теорията. САЩ 2007. 87 мин.

Обикновен филм за порастването на обикновен малък човек, на когото се случват обикновени неща, за които той не е подготвен психически. В началото... После захвърля опитите да подрежда ежедневието си със списъци на хвърчащи листчета и става... по-спокоен редови гражданин. 

The End... и един плюс (+) от пет. 





 
Категория: Изкуство
Прочетен: 3645 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 05.04.2009 20:41
image

Чест и слава (Pride.and.Glory.DVDRip.XviD-DiAMOND-cd1.avi). Шуробаджанашка драма в полицейски участък. САЩ / Германия 2008. 130 мин.

Фабулата е някак много родна. Татко е стар полицай, двамата му сина и зетят също. Зетят е решил, че само с полицейска заплата не се живее и припечелва на улицата. Разкритието довежда до поколенчески сблъсък. Татко знае, че "винаги пазим гърбовете на нашите", но синовете имат нов морал и решават, че така не трябва... 

Три плюса (+++) от пет. Еми гледа се, дори след Street Kings наскоро. Може би заради новия семеен елемент в безкрайните полицейски вариации...

Категория: Изкуство
Прочетен: 5593 Коментари: 7 Гласове: 0
02.04.2009 21:55 - Awake (Буден?)
image



Буден (Awake.2007.DvDrip.Xvid.AC3-RkN.avi). Невръстен милиардер е прелъстен и... обезсърчен, физически. Само майка му го спасява. САЩ 2007. 84 мин.

Дали пък Джесика Алба не трябваше за изиграе Падме? Изглежда прекрасно рамо до рамо с младия Скайуокър...

Красива романтична история, прикриваща смъртносни комерсиални подбуди. Тц, тц, на какво са способни днешните девойки...

Три плюса (+++) от пет. Главно заради красотата на злата твар... и доброто майчино сърце :) 

  

 
Категория: Изкуство
Прочетен: 3594 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 02.04.2009 23:08
image


Счупените (The.Broken.DVDRip.XviD.AC3-DEViSE.avi). Филм на ужасното безсмислие. Франция / Великобритания 2008. 88 мин.

Добър избор.. ако си решил да гледаш филм на ужасите, който да те приспи преди края. Тъкмо нищо няма да изтървеш. Малко преди да заспиш ще видиш една-две хубави жени да се разхождат по бельо преди собствените им, изскачащи от огледалата, образи да не са ги омъртвили с неясни мотиви...

Два минуса (--) от пет възможни. Прилича на дипломна работа на студент по режисура в НАТФИЗ... който няма да завърши и тази година.


Сивостенци са писали повече. Ако сметнеш, че си заслужава четенето...

Категория: Изкуство
Прочетен: 2236 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 01.04.2009 22:53

image

Истории за лека нощ (Bedtime.Stories.DVDRip.XViD-PUKKA.avi). Адам Сандлър пак е лековато смешен. САЩ 2008. 99 мин.

Свеж детски филм без особени претенции, но с положителен емоционален ефект. Докато разказва на племенниците си историйки за приспиване на уличен жаргон, Сандлър установява, че на другия ден му се случва това, което и на главния герой в приказката. И се започват едни опити за повлияване на реалността докато от обикновен майстор по поддръжката не става... управител на хотела, в който работи.

Два плюса (++) от пет. За транссърфинга, шаржа на Парис Хилтън и.. морското свинче с големите очи :)


 
Категория: Изкуство
Прочетен: 1902 Коментари: 0 Гласове: 0

image



Подмяната (Changeling.DVDRip.XViD-PUKKA.avi). Леля Анжелина е бойна майка. САЩ 2009. 141 мин.

Ако нещо трябва да бъде подменено в този филм, то това е целият актьорски състав. Опит за игра виждаме само в някои от епизодичните роли. 
Анжелина се кокори и, както винаги, подпърхва многозначително с устни. Дали са й повече от 10 реплики, което прави лентата най-голямото й филмово постижение. Джон Малкович като че ли се учи да говори със запушен нос през целия филм, а децата рецитират репликите си подобно на училищна пиеса.

Само сценарият (на... Клинт Ийстууд) поддържа интереса до сами неопределено отворения завършек. Два плюса (++) от пет.
 
Категория: Изкуство
Прочетен: 2500 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 22.07.2009 13:41

image


Фермата (The Recruit[2003]DVDRip[Eng]-NuMy.avi). Управление на човешките ресурси в ЦРУ. САЩ 2003. 115 мин.

Ал Пачино и Колин Фарел правят филм от почти никаква история. Ал влиза убедително в кожата на бащинския типаж, а Колин - в ролята на младия несериозен новобранец. Другото е клише с неудовлетворителен край. Началото аха-аха да ни накара да си подадем документите за работа в ЦРУ. После се оказва, че проблемите с персонала и там са си сериозни. 

Любов между две млади надежди, които обаче поставят кариерата над трепетите на сърцето. В края като че ли замалко е обратно.. но не става ясно. Нито кой какво точно трябва да открадне и какво ще го прави. Поне на първо гледане.  А за второ не събира достатъчно точки... два плюса (++) от пет.

Категория: Изкуство
Прочетен: 2004 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 01.04.2009 21:24
Търсене

За този блог
Автор: cine
Категория: Забавление
Прочетен: 1786252
Постинги: 241
Коментари: 449
Гласове: 396
Календар
«  Април, 2009  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930