Постинг
03.02.2017 23:15 -
КРАТКО, СЛАДКО, ЖУРНАЛИСТИЧЕСКО
Автор: rosiela
Категория: Рецепти
Прочетен: 1011 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 03.02.2017 23:16
Прочетен: 1011 Коментари: 4 Гласове:
-2
Последна промяна: 03.02.2017 23:16
ЕФЕКТНО ЗА ПОВЕЧЕ ХОРА
За приятели или близки, които ще ви дойдат на гости през уикенда, можете да се подготвите евтино и бързо с ефектна гощавка.
В един тиган зе запържват с олио обелени и много ситно нарязани 4-5 глави зрял лук.
Отделно 10-12 сварени и обелени средно големи стари картофа се пресоват още топли в голяма купа. Добавя се една солидна филия масло на око, да се разтопи в картофите, добавя се лука, сол, черен пипер, ситно нарязан магданоз, може и изсушен, прясно мляко на око и настърган пушен кашкавал на око, и тази смес трябва да добие гъстота за кюфтенца като не се спира да се бърка, докато се добавят отделните продукти.
В плитка продълговата тава се намазва олио, оформят се кюфтенца като гнезда и се чуква по едно яйце, малко солчица и пак черно пиперче и се пече 10- 12 минути на предварително загрята фурна на 180 градуса. Кюфтенцата стават 8 или 10, според големината. Може и повече да се получат.
Сервира се с туршийка или зелена салата, върви с всичко. А също с биричка или винце.
Да ви е сладко.
За приятели или близки, които ще ви дойдат на гости през уикенда, можете да се подготвите евтино и бързо с ефектна гощавка.
В един тиган зе запържват с олио обелени и много ситно нарязани 4-5 глави зрял лук.
Отделно 10-12 сварени и обелени средно големи стари картофа се пресоват още топли в голяма купа. Добавя се една солидна филия масло на око, да се разтопи в картофите, добавя се лука, сол, черен пипер, ситно нарязан магданоз, може и изсушен, прясно мляко на око и настърган пушен кашкавал на око, и тази смес трябва да добие гъстота за кюфтенца като не се спира да се бърка, докато се добавят отделните продукти.
В плитка продълговата тава се намазва олио, оформят се кюфтенца като гнезда и се чуква по едно яйце, малко солчица и пак черно пиперче и се пече 10- 12 минути на предварително загрята фурна на 180 градуса. Кюфтенцата стават 8 или 10, според големината. Може и повече да се получат.
Сервира се с туршийка или зелена салата, върви с всичко. А също с биричка или винце.
Да ви е сладко.
Търсене